Alimentació

L'alimentació dels gats de carrer és fonamental per tal de mantenir les colònies de gats sanes i la bona convivència amb els veïns de la zona on està ubicada la colònia. Progat Figaró s'encarrega de visitar quasi a diari les set colònies de gats que hi ha actualment a Figaró.​

Les tasques d'alimentació dels gats son básicament omplir les menjadores i les abeuradores, procurant que estiguin ben situades i accessibles pels gats de les colònies.

Un cop a la setmana els voluntaris de cada colònia els hi duen patés i llaunetes, que els hi agraden molt, i ens donen la oportunitat de veure tots els membres de la colònia. Es el moment que es pot fer el recompte de gats i controlar que estiguin tots sans i ben alimentats.

 

Esterilització

L'associació Progat duu a terme el sistema d'esterilització CER: CAPTURA + ESTERILITZACIÓ + RETORN (al lloc de captura). Aquest sistema ha demostrat, en molts països, ser el més efectiu i ètic per al control dels gats lliures.

Progat Figaró duu a terme més trenta esterilitzacions a l'any, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament del Figaró, que cobreix una part de les despeses de les operacions dels gats. Tots els gats esterilitzats es marquen, fent-los una marca a la orella i es retornen a la colònia. 

Cada gat al carrer sense esterilitzar es tradueix en molts més gats patint misèria  i sofriment innecessaris. Per això és important esterilitzar-los i mantindre les colònies estables i controlades.

Atenció veterinària

Ajudar a gats ferits: Malauradament a les colònies ens trobem amb gats ferits que em d'ajudar, de vegades son casos molt urgents que no s'hi pot fer res, pero la majoria de vegades els hi podem salvar la vida i un cop atesos al veterinari els podem tornar a la colònia o buscar-los hi un adoptant, depenent del caracter del gat.

En epòca de cadells, en hi ha molts que necessiten atenció veterinaria per poder tirar endavant. Molts d'ells encara s'els hi dona biberón i el l'atenció veterinaria es fonamental per tractar els problemes que tenen degut a la seva curta edat.

Necessiten la nostra ajuda, necessiten la teva ajuda.

Adopcions

Progat Figaró promou les adopcions de gats del carrer, gats abandonats  a les nostres colònies i cadells nascuts al carrer.

L'associació rescatar gats malalts  i abandonats, que no són capaços de sobreviure per ells mateixos al carrer i els hi busca una llar i una familia que s'el estimi.  Tots els gats es donen en adopció amb previ contracte d'adopció i es fa seguiment per part de Progat Figaró.

Hi han molts gats esperant trobar la seva familia! Adopta!

VOLS AJUDAR-NOS?

Progat Figaró t’ ofereix un ventall de possibilitats per poder col·laborar amb l’associació i ajudar-nos a ajudar-los!

Si et preocupes quan veus gats al carrer, hi pots fer alguna cosa. Nosaltres sols no ho podem fer, et necessitem a tu!